onsdag 15 oktober 2014

Frukost-en bra start på dagen

Det är ingen hemlighet att en stadig frukost ger en bra start på dagen och därmed en stabil grund att jobba vidare på när skoldagen tar sin början.

Vi försöker erbjuda en kombination av säkra alternativ som eleverna sedan tidigare tycker mycket om och nya, intressanta alternativ som erbjuder nya upplevelser. Variationen ger en fräsch känsla över frukostbordet.

Skördeglädje och Vetekaka samt minst två olika sorters knäckebröd finns oftast på bordet. På fredagar lyxar vi till det med nybakade bullar som serveras med (om man vill) marmelad. Förra veckan smög vi även in en "rostedag" då vi rostade Fibertoast. Denna vecka provar vi på både Halmstads- och Frukosgrova. Två limpor med mycket smak.
Fil (två smaker), flingor (två varianter) och färska grönsaker från Gyllet är också återkommande inslag som alltid erbjuds. Under starten på denna hösttermin har vi även haft lyxen att bli serverade gurkor och kvisttomater från Evas föräldrars egen odling.

Pålägg varierar vi från vecka till vecka. Prickigkorv, lökkorv och falukorv turas om. Rökt- och kokt skinka samt kalkon likaså. Ost finns alltid att tillgå. Ägg & kaviar samt makrill i tomatsås dyker i regel upp på fredagar. Leverpastej och paprika är andra återkommande inslag. Mjölk och vatten serveras alltid. Vid speciella tillfällen erbjuder vi även Oboy och juice (apelsin och äpple).
Vi kan inte tillgodose alla önskemål, men vi anstränger oss för att göra det. Vad tycker Era barn om att äta till frukost? Något de saknar eller vill ha mer av? Hör gärna av Er så ser vi vad vi kan göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar